Bog 3 og 4

Midgårds Beskyttere 3 - Frejs sværd

”Har du bestemt dig?” spurgte Astrid ivrigt.
”Hvad mener du?” svarede Erik tvært.
”Er du parat til at hjælpe Odin? Sammen med mig?”
Erik rystede på hovedet. ”Glem det! Jeg vil ikke være en Midgårds Beskytter.”

Midgård har igen brug for sine Beskyttere. Astrid er klar, fordi den nye opgave måske kan lede hende på sporet af søsteren, som er forsvundet. 

Der er bare ét problem.

Erik vil ikke hjælpe, og Astrid kan ikke klare opgaven alene.


Tag med på endnu en rejse tilbage til vikingetiden. Og denne gang er det ikke bare Midgårds skæbne, der er på spil. Alt står og falder med, om Astrid og Erik bliver makkere igen, når deres venskab bliver sat på prøve.

Læserne siger 

 

”Jeg synes at bøgerne er verdens bedste. De er sjove, spændende, og man lærer om nordisk mytologi og vikingerne."

Matthias 8 årAnmeldelser

 

Lektørudtalelse - Bibliotekernes anmelder

"Gamle myter, runekvad, dværge og vikingekonger flettes flot sammen i en hæsblæsende fortælling.

Anbefales til skolebiblioteker og børnebiblioteker."


Stadsbiblioteket i Lyngby - Ugens anbefaling

Historie og fantasi blandes til en spændende fortælling for børn om guder, ritualer og kammeratskab.

Bogen er opdelt i små overskuelige kapitler med god afstand mellem linjerne, så den unge læser får en god oplevelse.

Læs hele anmeldelsen


Bogbotten.dk

"Serien om Midgårds Beskyttere skal formidles ude på bibliotekerne, hvor de vil falde i god jord hos de fleste på mellemtrinet. Fortællersynsvinklen skifter mellem bogens forskellige hovedpersoner, og det bidrager til en god læseoplevelse. Bøgerne er perfekte, indholdsrige fortællinger, der passer fortrinligt til en månedsbog eller bare en stille stund i læsekrogen. Midgårds Beskyttere viser vejen."

Læs hele anmeldelsen


Bogrummet.dk

”Tredje bog er lige så velskrevet og spændende som de to forrige, og bind fire kan ikke komme hurtigt nok…”

Læs hele anmeldelsen


Skolebibliotekar Tine Mørup

 "”Frejs sværd” er en selvstændig fortsættelse af bd. 1-2 af serien Midgårds beskyttere. Vi møder igen Erik og Astrid. 


Hvis man er vild med vikingetiden og ikke mindst nordisk mytologi, får man en enestående og dramatiseret introduktion til det hele, med al den spænding og mystik man kan ønske sig. Bind 3 har besværgelser og trolddom, som vi kender fra bl.a. Harry Potter og portaler som unge læsere er bekendt med fra Narnia så vel som fra Minecraft. Det hele er behændigt strikket sammen med den kunstneriske frihed, som forfatteren gør velovervejet brug af. 


Grundfortællingen handler om Astrid der leder efter sin søster, der er forsvundet. Hun har brug for Eriks hjælp, men han vil ikke med. Erik vil ikke være Midgårds beskytter mere, da han frygter at blive som sin far, der er sær og indelukket. En fortælling om at finde sin egen person med den naturlige frygt for, om prisen er for høj." 

Midgårds Beskyttere 4 - Surts rige

”Hvad laver du?” råbte Odin.
”Du må tage med og hjælpe mig!” svarede Erik.
”Det kan jeg ikke!” Odin brølede så højt, at det gjorde ondt i Eriks ører.
Alligevel greb Erik fat i Odins kappe, inden han lagde en hånd på den ru sten.
Nu kunne det ikke gøres om.


Astrid er forsvundet ind i Jellingstenen sammen med Magnus. Hun finder snart ud af, at søsteren blev bjergtaget på hendes sidste mission. Nemlig, da hun skulle finde Surts Sværd.
Problemet er bare, at det er nærmest umuligt at slippe ud derfra.

Nu er Erik den eneste, som kan få dem hjem igen. Men selv om han gerne vil redde sin bedste ven, er han bange for at gøre det alene.
Og når end ikke guderne tør hjælpe, hvad gør man så?

Læserne siger


"Jeg læste bogen på én dag!  Den var så spændende. Særlig da børnene havnede i Ginnungagab. Hvornår kommer bind 5 og 6? Jeg glæder mig til at læse dem."

Matthias, 8 år


"Serien minder om Percy Jackson. Jeg lærte vildt meget om nordisk mytologi."

Sebastian, 11 årAnmeldelser

 

Lektørudtalelse - Bibliotekernes anmelder

"Spændende og fuld af viden om nordisk mytologi, guder og sagn. Teksten er let at læse med korte kapitler. Anbefales til børnebiblioteker."


Bogrummet.dk

"Jeg må sige i forhold til de tre første, synes jeg der er skruet et tak mere op for spændingen. Som læser kan man næsten få helt åndenød og bekymre sig om hvordan det skal ende. Blandingen mellem nordisk mytologi og fantasy fungerer rigtigt godt, og når det så er en velskrevet bog, hvor sproget er afbalanceret til målgruppen kan det ikke blive bedre. Bogen er henvendt til de unge læsere på 9-13 år, men bøgerne egner sig glimrende til oplæsning for et lidt yngre publikum….og ja, jeg må indrømme at jeg også har nydt den."

Læs hele anmeldelsen


Læsehest med fantasy

Sproget er letlæst og flydende, og forfatterens beskrivelser er livagtige og billedskabende. Jeg kunne næsten mærke varmen fra lavaen i Muspelheim, og se det blændende lys fra guldet i Asgård for mig, mens jeg slugte historien. Handlingen er godt skruet sammen, med et par overraskelser undervejs, som gjorde det svært at gætte, hvad der ville ske. Historien er spændende, og fyldt med action, guder, magi, forræderi, intriger, hemmeligheder, tidsrejser, familieproblemer og venskab. Og så slutter den på en måde, som gør det svært at vente på næste bind i serien.

Læs hele anmeldelsen