Bog 1 og 2

Midgårds Beskyttere 1 - Vølvens spådom


Astrid og Erik så begge spørgende på kvinden.

”Arh, den er ubrugelig,” mumlede hun og puttede en fløjte i lommen. ”Den har tydeligvis tilkaldt de forkerte! I kan ikke være Midgårds Beskyttere!”

Astrid og Erik forstod ikke noget. Hvordan var de endt her? Og hvad mente kvinden med Midgårds Beskyttere?

 

Astrid og Erik hentes pludseligt tilbage til vikingetiden, hvor de bliver mødt af en stærkt skuffet troldkvinde. Hendes magi skulle have hidkaldt Midgårds Beskyttere og ikke bare to store børn. Men nu har Astrid og Erik intet valg. De kan først komme hjem, når de har forhindret en krig mellem den danske og norske konge … Og Loke i at udløse Ragnarok.


Tag med på en rejse tilbage til fortiden, hvor to børn fra nutiden skal overvinde sig selv for at kunne overvinde forhindringerne, der venter forude. Det bliver alt andet end nemt.


Bøgerne indeholder mere end ti sider med fakta om vikingetiden og nordisk mytologi.

Midgårds Beskyttere 2 - Lokes list

Astrids hånd skælvede, mens hun holdt fat om øksen. Hun havde ingen idé om, hvordan hun skulle bruge den til at forsvare sig med, hvis hun blev angrebet. Midt i virvaret af mennesker så Astrid en mand, der ikke kæmpede mod nogen. I stedet stirrede han direkte mod hende. Hans blik sendte kuldegysninger igennem hele hendes krop.

Det var ikke en viking.

Det var Loke.

 

Første del af Astrid og Eriks rejse er klaret, men de har endnu ikke løst deres opgave. Forude venter mange farer, inden de kan nå frem til de to konger med beskeden om, at de er blevet narret til at gå i krig. Og værst af alt, så er Loke lige i hælene på dem.


Tag med på en rejse tilbage til fortiden, hvor to børn fra nutiden skal overvinde sig selv for at kunne overvinde forhindringerne, der venter forude. Det bliver alt andet end nemt.


Bøgerne indeholder mere end ti sider med fakta om vikingetiden og nordisk mytologi.


Læserne siger 

 

”Jeg anbefaler bogen hvis man er til spænding og nordisk mytologi. I bogen følger man Astrid og Erik der er på en spændene rejse i fortiden. Jeg synes at bogen er god og allerede når man har læst bare 15 sider har man lyst til at læse 2´eren. Jeg glæder mig til 3´eren fordi jeg allerede ved at den bliver lige så god som de andre.”

Sebastian, 9 år

 

"Det er en rigtig god historie. Den var lang, men det blev den ikke kedelig af. Børnene i historien er meget modige og dem kunne jeg godt tænke mig at møde i virkeligheden. Jeg synes, at historien var spændende,og jeg levede mig rigtig meget ind i den. Jeg har også lært nogle nye ord."

Anna, 12 år


"Min mor købte Midgårds beskyttere 1 og 2 på Bogforum, som du skrev en hilsen i til mig. 

Jeg har læst begge bøger og synes, at de er virkelig gode, og jeg glæder mig meget til den næste kommer. 

Hvornår udkommer nummer 3?"

Daniel, 11 år

 

"Midgårds Beskyttere er en god børnebog. Den er især god at få læst højt. Den er spændende hele vejen i gennem. Jeg ville ikke have at min mor stoppede med at læse. Den første læste vi på en weekend. Min mor synes også den var rigtig god. Nr 2 er lige så god som nr 1. Den er rigtig spændende hele vejen igennem. Jeg kan næsten ikke vente på nr. 3. Jeg håber der kommer mange flere bøger om Midgårds Beskyttere."

Robert 8, årSaxo.com

 

 

Anmeldelser

 

Lektørudtalelse - Bibliotekernes anmelder

Underholdende og velskrevet historie. Godt flow i en spændende handlingen. Fine korte kapitler som gør det nemmere at fastholde unge læsere. 

Læs hele anmeldelsen


Eva Lucia Reviews & Literature

T.R. Bisgaard formår at fortælle en fantastisk, spændende og nervepirrende historie, hvor to børns eventyr og nordisk mytologi blandes perfekt sammen. Jeg er ret imponeret over hvordan historien er skrevet og hvordan det hele er skruet sammen. Der er både plads til at lære og undres. Derudover er storytellingen rigtig god i denne fortælling. Det bliver så utrolig levende og sanseligt at læse med. Det er fedt at to børn kan være med i et stort eventyr. Hvilket barn (eller voksen) ønsker ikke at være det?

Læs hele anmeldelsen


Bogrummet.dk

"Sproget er let og flydende og gør det til en behagelig læseoplevelse. Emnet rammer i den grad tidens puls, og personligt synes jeg det er en fin bog, og jeg glæder mig til at læse fortsættelsen. Målgruppen er de unge læsere på 11 – 13 år, men egner sig glimrende til oplæsning for et lidt yngre publikum."

Læs hele anmeldelsen

 

Læsehest med fantasy

"Sproget er letlæst og flydende, med gode og livagtige beskrivelser af såvel vikingeborge som sværdkampe. Handlingen er godt skruet sammen, og historien er spændende, og fyldt med action, magi, guder, jætter, trælle, vikinger, intriger, forræderi og venskab. Kan man lide nordisk mytologi, eller vil man gerne vide mere om vikingetiden, så kan denne bog bestemt anbefales. Jeg glæder mig i hvert fald til næste bind i serien udkommer. Og for de 9-13-årige, som er målgruppen, vil bogen være helt perfekt." Læs hele anmeldelsen

 

Nerdy Treats

"Historien foregår i et højt tempo med smukke beskrivelser som er med til at livagtig gøre den spændende, magiske og intrigante fortælling fuld af trolde, vikinger og guder. Sproget er qua målgruppen både letlæst og dejligt flydende og det går bestemt ikke læserens næse forbi, at der her er tale om en forfatter der har gjort en grundig research forud for sine bøger. Bøgernes faktuelle aspekter bliver formidlet på en sådan måde, at de kun er med til at styrke den indlevning og tilknytning børn vil kunne opleve til tidsperioden gennem bøgerne. Bøgerne er klart skrevet til børn i alderen 9 – 13 år, og denne målgruppe vil med garanti også falde i svime over disse bøger, specielt hvis der oveni købet er tale om børn der også har en interessere i vikinger."

Læs hele anmeldelsen

 

Kim Hjardar, historiker og forfatter

"Det er noen medrivende fortellinger, og forfatteren bringer den norrøne mytologi inn på en spennende måte. Bøkene er også virkelig flotte."

 

Skolebibliotekar Tine Mørup

"Hvis man er vild med Lars-Henrik Olsens ”Erik menneskesøn”, vil ”Midgårds beskyttere” bd. 1 og 2 være værdige arvtagere.

 

”Midgårds beskyttere” skriver sig ind i en strømning i tiden nemlig den, at vi søger tilbage i vores kulturelle nordiske rødder.

 

Omdrejningspunktet for historien er Erik, en socialt isoleret dreng med hareskår, som han plejede at blive drillet med. Erik har dog taget en beslutning om, at han ikke vil bruge vold som modsvar på mobberierne. På en klatretur i Sverige undgår Eriks far på overraskende vis at blive ramt af en løsreven klippesten, hvor efter farens amulet begynder at lyse.

 

Historiens anden hovedperson er Astrid, der føler sig overset og uelsket af sin mor, der lever i benægtelse over Astrids storesøster Bodils druknedød. Astrid spekulerer på, om hendes forældre ville savne hende, hvis hun også forsvandt ud af deres liv.

 

Erik og Astrid mødes første gang i Midgård, menneskenes verden i den nordiske mytologi, da de bliver tilkaldt af en fløjtespillende kvinde, Ildri. Der er nemlig brug for dem som ”Midgårds beskyttere”, da en krig er ved at bryde ud mellem den norske og den danske konge, hvilket ifølge Vølvens spådom bliver begyndelsen på enden, nemlig Ragnarok. Først når opgaven er fuldført, kan de vende hjem til deres egen verden igen, hvis de altså påtager sig opgaven. Det gør Erik og Astrid selvfølgelig.

 

Herfra bliver de kastet ud i en række forhindringer, kampe, udfordringer og kriser, der alle har de nordiske myter og åndevæsener parret med faktuelle begivenheder som udgangspunkt; uden dog at glemme de kunstneriske friheder forfatteren har taget sig for at kitte fortællingen sammen. Denne balancegang mellem myter, fiktion og fakta afvejer og spinder forfatteren fint sammen som nornernes tråde til et kludetæppe med de smukkeste farver, hvis man kan tillade sig denne sammenstilling mellem livs- og skæbnetråde og tekstiler.

 

Erik og Astrid vokser med opgaven og vender begge tilbage som modigere og klogere unge mennesker, også klogere på deres forældre."